אשדוד דיגיטל

אייל קליין – מגמות וטכנולוגיות מתפתחות בנגישות אתרים

לאן פניה של הנגישות הדיגיטלית? בואו לגלות את המגמות והטכנולוגיות שינחו את הנגישות באינטרנט בשנים הקרובות, החל משינויים שיחולו בחוק וכלה בכלי הבינה המלאכותית.

המעבר מהימנעות מתביעות נגישות להבנת יתרונות ההכללה

ככול שיותר ארגונים מנגישים את המוצרים הדיגיטליים שלהם, טוען אייל קליין – מורשה נגישות השרות, כך הולכות ומצטמצמות התביעות כנגד עסקים בגין אי הנגשת האתרים המקוונים שלהם. וככול שהזמן עובר, כך יותר ארגונים מחליטים להשקיע ביתרונות הרבים של ההכללה והנגישות הדיגיטלית. החלטה, שהיא הרבה מעבר לרצון לציית לחוק!

השפעת הטכנולוגיות המתפתחות על הנגישות

הטכנולוגיה ממשיכה להתקדם ואיתה גם גישת הארגונים לנגישות, המושפעת מהכלים המשופרים ומהטכנולוגיות החדשניות, המקלות על הנגשת האפליקציות והאתרים הדיגיטליים.

  • בינה מלאכותית – AI

ה-AI, משפיע על כולם וגם על הנגישות. חלק מהיישומים המובילים של ה-AI בתחום הנגישות כוללים: ראייה ממוחשבת, עיבוד שפה טבעית (NLP), ולמידת מכונה.

ראייה ממוחשבת עשויה להפוך את זיהוי התמונות לאוטומטי, וכאשר זיהוי זה מקושר ל-NLP, הוא מאפשר לעבד תמונות לטקסט קוהרנטי, מה שיסייע למשתמשים קוראי מסך. ההתקדמות שחלה לאחרונה בטכנולוגיה זו עשויה לחולל שינוי במידת השימושיות שלה.

אלגוריתמים של למידת מכונה יכולים לסייע לזיהוי בעיות נגישות באינטרנט. אמנם, רוב הסוגיות הן סובייקטיביות ודורשות מעורבות אנושית, אבל ההתקדמות בתחום האינטליגנציה של המכונה, עשויה למלא תפקיד חשוב יותר בזיהוי בעיות בקנה מידה גדול. במקום שאנשים יתמקדו בלמידת ידע הם ישקיעו את זמנם באיכות הביצוע של מערכות ה-AI או בסוגיות המורכבות יותר.

  • מציאות מדומה, מציאות רבודה ומשחקי מחשב

בשנים האחרונות חלה עליה בשימוש בטכנולוגיות המציאות המדומה והמציאות הרבודה, המציעות למשתמשים רמה מדהימה של התמזגות והיטמעות. עדיין יש קשיים המאתגרים אנשים לקויי ראייה שמנסים לפענח תפריטים או לנווט באתרים, או אנשים עם ליקויים מוטוריים המתקשים להשתמש ב-motor-control או בתנועת הגוף כדי לקחת חלק במשחקי המחשב. החדשות הטובות הן שמתבצעים היום שיפורים בתחום זה. יצרנים של חומרות משחקים פועלים כדי להפוך אותן לנגישות יותר ולהציע תמיכה טובה יותר בהתנסויות של אנשים עם מוגבלויות.

  • עזרי קול

עזרי קול, כמו Alexa של אמזון ו-Siri של אפל, מציעים אפשרויות נגישות חדשות, כמו הפעלת שליפת מידע או ביצוע פעולות (למשל, כיבוי האורות בבית). בכל זאת, למודלים המשתמשים בעזרים קוליים, יש עדיין לא מעט אתגרים. זיהוי הדיבור, מתורגל על משתמשים שלא מתמודדים עם מצבים קוגניטיביים המשפיעים על דפוסי הדיבור וההתנהגות, כך שהאפשרויות ל׳עיבוד שפה׳ עדיין עשויות להוות מחסום. בנוסף, יש מקום לשפר גם את המבטאים ודרכי ההגייה.

קיימת גם סוגה של פרטיות, כאשר השימוש בתכונות שמציעים העזרים הקוליים בסביבה ציבורית כרוכה בחשיפת המשתמשים לקהל הרחב. יחד עם זאת, עזרי הקול ממשיכים להציע אפשרויות נגישות מרתקות, כולל פוטנציאל לתמיכה בדרכים חדשות במשתמשים עם מוגבלויות.

תמונה של מאור בן יעקב

מאור בן יעקב

מאור בן יעקב - מייסד הפורטל יזם ומומחה לשיווק דיגיטלי לעסקים.

יעניין אותך גם:

Scroll to Top